2009 yılında İletişim Fakültesi bünyesinde kurulan Radyo Atölyesi kurulduğu günden bu yana yaptığı başarılı çalışmalarla dikkat çekmektedir. 2020 yılından itibaren ERÜ Radyo adını alan atölye, Aralık 2024 itibariyle Üniversite FM olarak tekrar yayın yapmaya başlamıştır.
Öncelik Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğrencilerimizin olmak kaydıyla Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin diğer bölümlerinde (Gazetecilik ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım) öğrenim gören öğrencilerimizin kullanımına da tüm yıl boyunca açıktır. RTS öğrencilerimiz özellikle 2. Sınıf zorunlu derslerinden olan Radyo Programcılığı ile RTS’de Yapım Süreçleri I-II dersleri ve 3. Sınıf seçmeli derslerinden olan Radyoda Program Yapımı dersleri kapsamında Üniversite FM'i (ERÜ Radyo) yoğun bir şekilde kullanırlar. Bu dersler aracılığıyla hem radyo alanına ilişkin gerekli kuramsal formasyona sahip olurlar hem de doğrudan Üniversite FM'de uygulama yapma ve kendilerini geliştirme imkanına sahip olurlar. 4. Sınıf zorunlu derslerinden olan Profesyonel Radyo, Televizyon ve Sinema Araştırmaları I ve II derslerinde ise bölüm öğrencilerimizden radyo alanında uzmanlaşanlar/uzmanlaşmak isteyenler mezuniyet projelerini, önceki uygulama deneyimlerinden hareketle, yine Üniversite FM'den faydalanarak üretirler. Üniversite FM’de bu kapsamda Radyo Yayıncılığı alanına bağlı olarak; Radyo Programı (eğitim, kültür, sanat, müzik, haber, vb.), Radyo Draması ve Radyo Belgeseli alanlarında üretilen çok sayıda öğrenci projesi, öncelikle Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması, TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması ve RATEM-Aklıma Bir Fikir Geldi İletişim Fikirleri Yarışması olmak üzere radyo alanında önde gelen yarışmalarda çeşitli ödüller kazanmıştır. Üniversite FM'in kullanımı bunlarla sınırlı değildir. Doğrudan radyo alanına yönelik proje üretmeyen ancak özellikle kısa film (kurmaca, belgesel ve deneysel) ve televizyon programı uygulaması/projesi üreten diğer bölüm öğrencilerimiz de özellikle seslendirme ve ses düzenleme uygulamalarında Üniversite FM stüdyolarından faydalanmaktadırlar. Bunun haricinde yine fakültemiz diğer bölüm (Gazetecilik ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım) öğrencileri de Üniversite FM'in tüm imkanlarından faydalanabilmekte ve projelerini bu radyodan faydalanarak üretebilmektedirler.
Koordinatörlüğünü Doç. Dr. Onur Önürmen'in, teknik sorumluluğunu Muharrem Öztürk’ün üstlendiği Üniversite FM, fakülte yönetimimizin de büyük katkılarıyla teknik ve fiziki problemlerini önemli ölçüde gidererek, öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmesine katkı sağlamaya devam edecek ve hazırladığı başarılı projelerle adından her zaman söz ettirecektir.