Yönetmen Öğrenci Buluşması

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Erciyes Üniversitesi’nin katkılarıyla Anadolu Sinemacılar Derneğinin düzenlediği 11. Kayseri Altın Çınar Film Festivali, film gösterimleri ve söyleşilerle deneyimli sinemacıları fakültemiz öğrencileriyle buluşturmaya devam ediyor.

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi, festival etkinlikleri kapsamında Senarist ve Yönetmen Ahmet Toklu ile Nevres Salih'in söyleşilerine ev sahipliği yaptı. Nevres Salih'in "Filistin ve Sinema” konulu söyleşisiyle başlayan etkinlik film gösterimleriyle devam etti. Filistinli yazar ve yönetmen Nevres Salih sinemanın gücüne dikkat çekerek, Filistin konusuna ilişkin pek çok yanlış algının sinema sayesinde değişebileceğine olan inancını paylaştı.

Etkinlik Senarist ve Yönetmen Ahmet Toklu'nun "Bir Filmin Hikayesi" söyleşisiyle devam etti. Toklu, İletişim Fakültesi öğrencilerine nasıl bir motivasyonla bir filmin ortaya çıktığını ve film yapım sürecinin temel basamaklarını kendi deneyimlerinden yola çıkarak anlattı. Etkinlik sonunda deneyimli sinemacılar öğrencilerin sorularını cevapladılar.

24 Ekim 2023 Salı