Profesyonel İletişimcilerden Geleceğin İletişimcilerine Kariyer Desteği

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması, genç iletişimcilerin yeteneklerini sergilediği ve deneyim kazandığı unutulmaz bir haftaya ev sahipliği yaptı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden 5 farklı kategoride finale kalan 11 öğrenci de düzenlenen etkinliklere katılma imkanına kavuştu.

Haftanın öne çıkan etkinliklerinden biri, @tabii’nin özgün yapımı olan #Gassal dizisinin özel gösterimiydi. Senarist Sümeyye Karaarslan, yönetmen Selçuk Aydemir ve başrol oyuncusu Ahmet Kural, katılımcılarla bir araya gelerek dizi hakkında bilgi verdiler ve öğrencilerin sorularını yanıtladılar.

İkinci gün gerçekleştirilen medya söyleşileri, katılımcılar için büyük bir ilham kaynağı oldu. Hakan Urgancı, etkili iletişimin yapı taşları hakkında değerli bilgiler sunarken, müzik dünyasındaki yenilikler üzerine Can Bayraktutan, Ercan Usta ve Mahmut Sami Erden deneyimlerini paylaştı. Ayrıca, TRT Spor Spikeri Hünkar Mutlu ile spor yayıncılığı üzerine yapılan söyleşi, katılımcılara etik değerler ve hedef kitle konularında derinlemesine bir bakış sundu.

Etkinlikler kapsamında katılımcılar, 12 farklı yayıncılık atölyesinde deneyimli eğitmenlerle bir araya gelerek pratik deneyim de kazandılar. Video içerik atölyesinde baş montajcı Nuri Leblebici video yapım süreçlerini, Radyo Programı atölyesinde prodüktör Neşe Yenice, radyo yayıncılığının önemini anlattı. Radyo Drama atölyesinde ise prodüktör Nevim Yılmaz, metin hazırlığı ve prodüksiyon süreçleri üzerine katılımcılarla fikir alışverişinde bulundu.

Drone Kullanımı atölyesinde Mikail Sevinç, insansız hava araçlarının çalışma prensipleri ve güvenlik konularında bilgi verdi. Video Haber atölyesinde ise görüntü temini ve kurgu süreçleri anlatıldı.

Geleceğin İletişimcileri Haftası, genç iletişimcilerin mesleki gelişimlerine katkı sağladı, katılımcılara medya alanındaki kariyer hedeflerine ulaşmalarında önemli bir adım oldu.

09 Ekim 2024 Çarşamba
Toplam 0 görüntüleme