Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Sinema ve Televizyon Kulübü tarafından ÜNİDES desteğiyle düzenlenen “Dijital Okuryazarlık ve Dezenformasyonla Mücadele” etkinliğinde öğrenciler; atölye çalışmaları, panel oturumları ve sektör deneyimleriyle sinema, medya ve dijital iletişim alanlarında önemli bilgiler edindi.
Erciyes Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon Kulübü tarafından, Gençlik ve Spor Bakanlığı ÜNİDES desteğiyle düzenlenen “Dijital Okuryazarlık ve Dezenformasyonla Mücadele” etkinliği, yoğun katılımla tamamlandı. 2 gün süren program kapsamında öğrenciler; sektörel atölye çalışmaları, panel oturumları ve deneyim paylaşım etkinlikleriyle medya, sinema ve dijital iletişim alanlarında önemli bilgiler edinme fırsatı buldu. Etkinliğin ilk gününde Yönetmen Fuzuli Tezcan ile Görüntü Yönetmeni Akan Açıksöz tarafından uygulamalı atölye eğitimleri gerçekleştirildi. Eğitimlerde dizi ve film setlerinde hazırlık süreçleri, prodüksiyon aşamaları, kamera kullanım teknikleri ve sinematografik uygulamalar öğrencilere detaylı şekilde aktarıldı. Katılımcılar, profesyonel sinema ekipmanlarını yakından inceleme ve sektör deneyimlerini doğrudan dinleme imkânı buldu.
Etkinlik 2 gün sürdü
Programın ikinci gününde ise Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Köprü moderatörlüğünde panel oturumu düzenlendi. Panelde konuşmacı olarak yer alan Fuzuli Tezcan ve Akan Açıksöz; sinema sektörünün dönüşümü, yapay zekânın medya üretim süreçlerine etkisi, senaryo yazımı, yapımcılık ve dijital platformların sektöre yansımaları üzerine değerlendirmelerde bulundu. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği oturumda, sektörde karşılaşılan güncel dinamikler ve kariyer süreçlerine ilişkin önemli bilgiler paylaşıldı. Aynı zamanda RTS Kulübü’nün bu dönem gerçekleştirdiği son etkinlik olan programda, Kulüp Başkanı Mithat Pala da sahneye çıkarak duygu yüklü bir konuşma yaptı. Fakülte yönetimine, dekanlığa ve kulüp faaliyetlerinde birlikte görev aldığı ekip arkadaşlarına teşekkür eden Pala, kulübün bugüne kadar sürdürdüğü üretken ve nitelikli çalışma anlayışının gelecek dönemlerde de devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı. Alt sınıflara seslenen Pala, RTS Kulübü’nün akademik ve sektörel etkinliklerle öğrencilerin gelişimine katkı sunmaya devam etmesi çağrısında bulundu. Etkinlik, gerçekleştirilen soru-cevap bölümünün ardından düzenlenen plaket ve çiçek takdim töreniyle sona erdi. Törende Yönetmen Fuzuli Tezcan’a plaketi, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Davulcu tarafından takdim edilirken; Görüntü Yönetmeni Akan Açıksöz’e ise plaketi panel moderatörü Doç. Dr. Mehmet Köprü tarafından verildi. Program, katılımcıların toplu fotoğraf çekimi ve teşekkür konuşmalarıyla tamamlandı.