Fakültemizin 2023-2024 Eğitim Öğretim Dönemi, Medya Teşvik Ödülleri Töreni ve Gazeteci Nazlı Çelik’in Açılış Dersi ile Başladı

Fakültemiz tarafından “Süleyman Çetinsaya İletişim ve Medya Teşvik Ödülleri” töreni düzenlendi. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ödül töreninin ardından bu yılki açılış dersi Gazeteci Nazlı Çelik tarafından verildi.

Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Rektör Yardımcımız ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın, Hayırsever İş İnsanı Süleyman Çetinsaya, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ile akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, öğrencilere yönelik düzenlenen etkinlikler önem verdiklerini söyledi.

Konuşmasında etkinliğe katılan Nazlı Çelik’e teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Altun, “Erciyes Üniversitesinin ne kadar köklü ve güçlü bir üniversite oluğunu biliyorsunuz. Ancak bizler, siz öğrencilerimiz ile ilgili odak faaliyetlerimize, elimizden geldiği kadar, sizleri hayata hazırlamak, sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi Maksimum seviyede tutmak sureti ile sizlere çok değerli, eğitim öğretim faaliyetleri içerisinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

Üniversiteye katkılarından dolayı Hayırsever İş İnsanı Süleyman Çetinsaya’ya da teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Altun, “Şehrimizin neresine baksak bir hayır olarak karşımıza çıkan Sayın Çetinsaya, Üniversitemizde de birçok eserleri bulunan son derece değerli bir sanayimiz, yatırımcımız. Kendisi gerçekten bu konularda, bir ihtiyacımız olduğunda “gereği neyse yaparız” anlamında yaklaşmaları ve bize o büyüklüğü hissettirmesi de benim gibi yöneticileri ve Üniversitemizi çok güçlü kılmaktadır” diye konuştu.

Rektör Yardımcımız ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın da konuşmasında “Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak öğrencilerimizin en iyi ve en donanımlı şekilde yetişmesine büyük önem veriyoruz. Bu çerçevede teorik birikim, uygulama birimlerimizde edinilen pratik beceriler ve dış paydaşlarımızın katkılarıyla bir sinerji üretmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Aydın, şunları kaydetti: “Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi 2026 yılına kadar 6 yıl süreyle akredite edilerek diplomasında TYÇ ve AYÇ logolarına yer vermeye hak kazanmış, İslamofobiyle mücadelenin medya boyutuna, Avrupa başkentlerinde düzenlenen Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı ve Türkçe Çalıştaylarına, Yunus Emre Türkçe Ödüllerine ve Aile ve Çocuk Dostu Medya Yapımları Ödüllerine ilişkin olarak RTÜK'ün, Uluslararası Projeler ve Asımın Nesli Film Festivaliyle MEB'in ve son olarak yayın ve teşvik mekanizmaları yanında kent, tarih ve iletişim projeleri ve yaygın eğitim faaliyetleriyle KGC'nin en önemli paydaşlarından biri haline gelmiştir. Fakültemiz 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılından itibaren bu başarılarını taçlandıracak iki yeni uygulamayı daha hayata geçirmektedir. Bunlardan ilki ve bu sene bir demo mahiyetinde başarılı öğrenci ve mezunlarımızı ödüllendirerek nitelikli medya üretimini teşvik etmek amacını taşıyan Süleyman Çetinsaya İletişim ve Medya Teşvik Ödülleri, ikincisi ise alanımızın deneyimli ve duayen isimleri ile öğrencilerimizi bir ara araya getireceğimiz eğitim-öğretim yılı açılış dersleridir. Tüm bu başarılarda emeği geçen ve desteğini esirgemeyen önceki dönem dekanlarımıza ve Rektörlerimize, akademik ve idari mesai arkadaşlarıma, bu başarıları daha ileri bir noktaya taşımak için bizi teşvik eden ve büyük desteğini gördüğümüz Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Fatih Altun'a, bu başarıları ortaya çıkaran mekanizmanın inşasına desteğini kesintisiz olarak sürdüren Hayırsever İş İnsanı Sayın Süleyman Çetinsaya’ya ve davetimizi kabul ederek açılış dersi kapsamında öğrencilerimizle bir araya gelme nezaketi gösteren Sayın Nazlı Çelik Hanımefendi'ye huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”

Hayırsever İş İnsanı Süleyman Çetinsaya ise yaptığı konuşmada “Öğrencilerimizin İletişim Fakültesinden bilgili ve tecrübeli bireyler olarak mezun olmalarını temenni ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından “Süleyman Çetinsaya İletişim ve Medya Teşvik Ödülleri” kapsamında mezun öğrencilerimizden Yavuz Selim Taşçıoğlu, Osman Çakır, Ahmet Can, Salih Zeki Çetin, Hatice Zafer ve Buket Didem Ulu’ya ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından ise Gazeteci Nazlı Çelik “Türkiye’de İletişim ve Medya Etiği” başlıklı açılış dersi verdi.

Öğrenciler ile meslek hayatındaki tecrübelerini paylaşan Gazeteci Nazlı Çelik, şöyle devam etti: “Sevgili gençler yarının mimarları sizlersiniz. Hepinizin bildiği gibi demokrasilerde, Medya; Yasama, yargı, yürütmeyi düzenleyecek dördüncü bir güç olarak kabul ediliyor. Bu sıralarda oturan sizlerle; yarın, öbür gün belki meslektaş olacağız, belki rekabet içinde olacağız ama çok önemli yerlerde olacaksınız. Şunu asla unutmayın: Herkesin kendine özgü bir hikayesi var ve hepsi birbirinden farklı ve kıymetli. İçimizden sürekli o olumsuz konuşan, negatifliğe sevk eden. Tembel yapan, gerileten ve potansiyelinizi kısıtlayan o sesi mutlaka öteleyin. Çünkü başaracağınıza inanmak bu yolun yarısı.”

Etkinlik, hediye takdiminin ardından sona erdi.

24 Ekim 2023 Salı