“Geç Olmadan – İklim Elçileri” Programından Öğrencilerimize Ödül

Öğrencilerimiz Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, AB Bilgi Merkezleri ve Bilim Virüsü ortaklığında gerçekleştirilen “Geç Olmadan – İklim Elçileri” programında geliştirdikleri proje ile önemli bir başarıya imza attı.

Gençler arasında iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik bilincinin yaygınlaştırılmasını hedefleyen program #GeçOlmadan isimli kampanya ile 19 ilde 1900 üniversiteli genci “AB-Türkiye İklim Elçisi” olarak yetiştirdi. Program kapsamında çevrimiçi eğitimlerle öğrencilerin iklim krizi ve sürdürülebilirlik, sistematik düşünce ve yaratıcı düşünce gibi konularda farkındalık ve bilgi düzeyleri artırıldı. Yine, bu amaç doğrultusunda “Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları”  rehberliğinde proje fikirleri geliştirildi. Öğrenciler, iklim krizini önlemek ve yönetmek konusunda geliştirilecek yeni teknolojiler ve çözümler hakkında gençleri bilinçlendirmeyi amaçlayan bir yaklaşımla iki aylık bir süreçte bu projelerin sunumuna hazırlandı. İklim elçilerinin program kapsamında geliştirdikleri projelere yönelik yaptıkları sunumlarını değerlendiren jüri üyeleri son olarak ödüle layık görülen projeleri belirledi.

Başvuru sürecinden yaratıcı üretim aşamasına dek gençlerin öznesi olduğu bu yaratıcı eğitim programına katılan üniversitemiz öğrencileri geliştirdikleri SUPER-ECO adlı proje ile Trabzon İkincisi oldu. Proje grubunda görev alan fakültemiz öğrencilerinden Fatih YÜRER ve Emre KARAHAN’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.