Yüz Yüze Sınavlarda HES Kodu Zorunluluğu

Fakültemizde 29 Mart 2021 – 2 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan yüz yüze final sınavlarında ve 12-16 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan yüz yüze bütünleme sınavlarına katılacak tüm öğrenciler, sınavların yapılacağı dersliklere alınırken HES kodu sorgulamasından geçirileceklerdir. Kod beyan etmeyen öğrenciler sınava alınmayacaktır.

HES Kodu Nasıl Alınır?

HES kodu üç yöntem ile alınır,

HES kodunuzu;

• Hayat Eve Sığar Mobil Uygulaması ( IOS ve Android) ile,
  • 2023 kısa numarasına göndereceğiniz SMS ile;
    • HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023’e SMS göndererek,
    • Mavi Kartlı veya TC kimlik numarası 97, 98, 99 ile başlayan kişiler; HES yazıp aralarına boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. kimlik numarası, doğum yılı ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazarak ve 2023’e SMS göndererek,
    • T.C. Kimlik veya Yabancı Kimlik (99,98,97 ile başlayan) Numarası bulunmayan kişiler için Pasaport bilgileri ile; HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla, Uyruk, Pasaport Seri Numarası, Doğum yılı, Soyadı yazarak 2023’e SMS göndererek,
  • e-Devlet ile,
    • e-Devlet üzeriden buraya tıklayarak,
    • e-Devlet üzerinden HES Koduna ait işlemler; üretme, silme, sorgulama ve detaylarını görüntüleme işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
    • 18 yaş altı çocuklarınız için HES kodunu e-Devlet üzerinden oluşturabilirsiniz.

alabilirsiniz.

Ayrıca; Yurtiçi GSM operatörüne ait numarası bulunmayan yabancı kişiler için Pasaport bilgileri ile; HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla, Uyruk, Pasaport Seri Numarası, Doğum yılı, Soyadı yazarak +90555 944 3821’e SMS göndererek HES Kodu alınabilir.

Kaynak: https://hayatevesigar.saglik.gov.tr/hes.html