TV Haber Atölyesi

Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren “TV Haber Atölyesi” bir uygulama merkezi niteliğinde olup, bu birimde öğrencilerin mesleki deneyim kazanması amaçlanmaktadır. Gerçekleştirilen atölye çalışmalarıyla teorik olarak derslerde alınan bilgilerin uygulama alanına yansıtılması, öğrencilerin ekip halinde çalışma ve özgüven yetilerinin kazandırılmasına ortam hazırlanmaktadır.  Bu kapsamda atölyede görev alan öğrencilerimiz için, gerekli temel eğitimler birim sorumluları tarafından atölye çalışmalarıyla sağlanmaktadır. Böylece TV Haberciliği alanında etkin bir çalışma süreci hedeflenmektedir.

TV Haber Atölyesi bünyesinde, 1 adet Sony HXR-NX5E haber kamerası ve telsiz dinamik mikrofon, 6 adet masaüstü bilgisayar ve ses mikseri bulunmaktadır. Bilgisayarlarda atölye çalışmaları için gerekli tüm yazılımlar hazır bulunmaktadır. Öğrencilerin gönüllülük esasına göre çalıştığı atölyemizde üretilen projeler bu alanda yapılan yarışmalarda da derece kazanarak bu tür uygulama birimlerinin başarısını ortaya koymaktadır. Danışmanlığını Doç. Dr. Vahit İLHAN’ın, sorumluluğunu ise Arş. Gör. Ceyhun Bağcı’nın  üstlendiği “TV Haber Atölyesi” öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmesine katkı sağlamaya devam ederek hazırladığı başarılı projelerle adından söz ettirmeye devam edecektir.