TÜBİTAK’tan Fakültemiz Öğrencilerine Proje Desteği

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Destekleri, 2023 yılı birinci dönem sonuçlarını açıkladı. Erciyes Üniversitesi öğrencilerinin toplam 68 projesi başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı.

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında Fakültemiz Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri tarafından gerçekleştirilen proje başvuruları sonucunda Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Cıngı danışmanlığında 2 proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. Projeleri ile destek almaya hak kazanan öğrencilerimizi ve destek veren danışman akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

1. Proje: Orta Yaş ve Üzeri Bireylerin Yapay Zekâ Tarafından Hazırlanmış Deepfake Görsellere Karşı Kavrayış ve Tepkileri
Öğrenci(ler):
Zeynep Tekin, Müzeyyen Şifayi, Beyza Korkmaz
Bölüm: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Normal Öğretim
Danışman: Dr. Öğr. Üyesi Mustafa CINGI

2. Proje: Sosyal Medyada Yer Alan Dezenformatif İçeriklerin Sağlık Okuryazarlığı Kapsamında Hamile ve Yeni Annelerin Davranışlarındaki Yansımaları
Öğrenci(ler):
Esra MİNSİN