Home » Uzaktan Eğitim ile İlgili Duyurular » 24 Mart 2020 Tarihli Duyuru

24 Mart 2020 Tarihli Duyuru

SEVGİLİ ÖĞRENCİLER,

Yükseköğretim Kurulu’nun almış olduğu karar gereği lisans ve lisansüstü programlardaki teorik dersler, 23 Mart 2020 tarihinden itibaren uzaktan öğretim yoluyla verilecektir. Bu çerçevede Rektörlüğümüzün almış olduğu karar doğrultusunda;

a) Lisans programlarında verilmekte olan teorik dersler ERUDM portalı üzerinden uzaktan öğretim şeklinde verilecektir. Portal Adresi: https://erudm.erciyes.edu.tr/

b) Lisansüstü programlardaki teorik dersler asenkron (eş zamanlı olmayan doküman paylaşımı – https://erudm.erciyes.edu.tr/) veya senkron (canlı ders anlatımı – Online Canlı Ders Anlatım Portalı –ERUZEM LMS) olarak uzaktan öğretim yöntemlerinden biri ile yapılabilecektir. Lisansüstü dersler için uzaktan öğretim yöntemlerinden hangisinin kullanılacağı, dersi veren öğretim üyelerinin tercihine bırakılmıştır.

c) Derslerinizle ilgili tüm dokümanlara belirtilen portallar aracılığıyla ulaşabilir, süreçle ilgili sistem üzerinden dersin öğretim üyesi/elemanı ile iletişim kurabilirsiniz.

d) Uzaktan Öğretim portalıyla (ERU Ders Materyalleri Portali – ERUDM), doküman ve ders notu paylaşılmakta, ödev verilebilmektedir. Fakültemiz lisans ve lisansüstü programlardaki dersler ve bu dersleri alan öğrenciler hali hazırda ERUDM portalına tanımlanmış bulunmaktadır.

e) Hem teorik hem pratik olan derslerde (örneğin 2+1 veya 1+1); teorik bilgileri içeren dokümanlar sisteme yüklenecek, uygulama kısmı için ise YÖK ve Üniversite Yönetimi tarafından belirlenen takvime göre hareket edilecektir.

f) Vize ve final sınavlarının nasıl ve ne zaman yapılacağını, YÖK ve Üniversite Yönetiminin açıklamaları belirleyecektir.

g) Uzaktan eğitim-öğretim süreci ile ilgili bilgiler, YÖK ve Üniversite Yönetiminin alacağı kararlara göre güncellenecektir. Lütfen bu süreçte Üniversite ve Fakültemiz web siteleri aracılığıyla paylaşılanlar dışında hiçbir bilgiyi DİKKATE ALMAYINIZ!

DEKANLIK