Home » Haberler » Fakültemizde TRT AKADEMİ Atölye Çalışmaları Düzenlendi

Fakültemizde TRT AKADEMİ Atölye Çalışmaları Düzenlendi

TRT Akademi tarafından düzenlenen ve kurumun deneyimli personelleri ile iletişim fakültesi öğrencilerinin buluşmasını amaçlayan TRT Akademi eğitim programlarının 2020 yılındaki ilk durağı Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi oldu. 25 Şubat 2020 tarihinde başlayan etkinlikte Fakültemiz Dekan Yardımcısı ve RTS Bölüm Başkanı Doç. Dr. Vahit İLHAN’ın açılış konuşmasının ardından TRT Eğitim Dairesi Başkanı Kudret DOĞANDEMİR ve TRT Akademi Editör Yardımcısı Erhan GÖRGÜLÜARSLAN birer konuşma yaparak program ve TRT GELECEĞİN İLETİŞİMCİLERİ yarışması hakkında bilgi verdiler.
3 gün boyunca, diksiyon ve televizyon spikerliği, kamera ve çekim teknikleri, haber metni yazımı, kurgu teknikleri ve TV programlarında ışık kullanımı gibi 5 ayrı dalda aralıksız süren eğitim kapsamında deneyimli spiker Tunç TUNÇEL, TRT Başkameramanı Murat ORHAN, TRT Yurt Haberler Editörü Taylan YILDIRIM, Başmontajcı Tuncay GÜNAL ve Işık şefi Mehmet AYÇİÇEĞİ televizyonculuk alanındaki mesleki bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştılar. Yoğun bir ilginin olduğu ve eğlenceli anların yaşandığı etkinliğe katılan öğrencilere TRT Akademi Dergisi’nin güncel sayılarının yanı sıra çeşitli hediyeler de sunuldu.