Home » Haberler » İpekyolu’nda En İyi Belegesel Film Kurgu Ödülü Fakültemizin

İpekyolu’nda En İyi Belegesel Film Kurgu Ödülü Fakültemizin

Erciyes Film Atölyesi (EFA) bünyesinde yapımı gerçekleştirilen “Abla” belgeseli Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası İpekyolu Film Ödülleri’nde en iyi belgesel film kurgu ödülüne layık görüldü.

Türkiye, Çin, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Kazakistan, İtalya, Gürcistan, Suriye, Mısır, Hindistan ve Irak gibi antik İpekyolu ülkelerinden sinemacıların katılımı ile gerçekleştirilen festivale bu yıl, 3 bin 56 film katıldı. Beyoğlu Belediyesinin desteğiyle Ses Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen ödül töreninde fakültemiz öğrencilerinden Kenan Diler’in yönettiği “Abla” adlı belgesel en iyi belgesel film kurgu ödülünü kazandı.

Öğrencimizi ve ekip arkadaşlarını, Erciyes Film Atölyesi bünyesinde çektikleri film ile gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.