Home » Haberler » ‘Acil Çırak Aranıyor’ Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali’nden Ödülle Döndü

Erciyes Film Atölyesi (EFA) bünyesinde yapımı gerçekleştirilen “Acil Çırak Aranıyor” belgeseli Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından bu yıl 3’üncüsünü düzenlenen Uluslararası Truva Atı Kısa Film Festivali’nde ikincilik ödülüne layık görüldü.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen festivalin ödül töreni 6 Aralık tarihinde gerçekleştirildi. Gala gecesinde Festival jürisinin değerlendirmesi sonucu, fakültemiz yüksek lisans öğrencilerinden Osman ÇAKIR’ın yönettiği “Acil Çırak Aranıyor” adlı belgesel ikincilik ödülünü kazandı.

Bu yıl ulusal ve uluslararası yirmiyi aşkın festivalde yarışan “Acil Çırak Aranıyor” belgeseli ayrıca BluTV dijital televizyon platformunda da yayınlanıyor. Belgesel, ülkemizde başta oto sanayi siteleri olmak üzere sanatkârlık geleneğinin sürdürülmeye çalışıldığı alanlarda yaşanan çırak sorununu gözler önüne seriyor.

Öğrencimizi ve ekip arkadaşlarını, Erciyes Film Atölyesi bünyesinde çektikleri film ile gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.