Home » Duyurular » Hava Kuvvetleri Müzesi Hakkında

Hava Kuvvetleri Müzesi Hakkında

Hava Kuvvetleri Komutanlığının 11 ‘inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı bünyesinde yer alan Hava Kuvvetleri Müzesinden, Yükseköğretim Kurumları öğrenci ve öğretim görevlilerinin ücretsiz faydalanabilmeleri hususunda;

1. Hav’a Kuvvetleri Müzesi(Etimesgut/ANKARA) Türk ve Dünya havacılık tarihine ait gelişmeleri kronolojik ,bir düzen içerisinde ziyaretçilerine aktarmak ve Türk gençliğine havacılık sevgisi aşılamak maksadıyla 1998 yılından bugüne hizmet vermektedir.
2. Müzemiz, Pazartesi günler hariç her gün 09.00-16.30 saatleri arasında bireysel veya gruplar halinde gezilebilmekte olup ziyaret öncesi aşağıda yer alan irtibat numarası aranarak randevu alınması halinde gruplardan (okul, kreş, vakıf, dernek, vb kurum ve kuruluşlar) herhangi bir ücret alınmamaktadır.
3. Üniversite öğrencilerinin ve öğretim görevlilerin sunulan bu hizmetten haberdar olabilmesi amacıyla Müze Tanıtım Broşürü EK-A’da, ücretsiz gezilebilecek haller EK-B’de gönderilmiş olup, öğrencilerimizin kültür ve sanat hayatına katkıda bulunulabilmesi maksadıyla müzemize ait bilgilerin Türkiye genelindeki Yüksek Öğıfetirn Kuruluna bağlı yüksek öğrenim alanında eğitim veren tüm resmi ve özel eğitim kurumların.a duyurulmasını arz ve rica ederim.

GİRİŞ ÜCRETİ ALINMAYACAK HALLER
1. Şehit yakınları.harp malulü ile gazi ve yakınlarından (anne,baba,eş ve çocuk),
2. Silahlı Kuwetler Personeli (muvazzaf/emekli) ve ailelerinden,
3. 18 yaş altı ziyaretçilerden,
4. Öğrencilerden,
5. Resmi yazı ile bildirilen heyetlerden,
6. 15-22 Nisan Turizm Haftasında öğretmenlerden,
7. 18-24 Kasım Öğretmenler Haftasında öğretmenlerden,
8. 18-24 Mayıs Müzeler Haftasında tüm ziyaretçilerden,
9. UNESCO,ICOM,ICOMS,Avrupa Konseyi Kartı ve Basın Kartı sahiplerinden,
10. 60 yaş ve üzeri ziyaretçilerden,
11. Engelli ziyaretçi ve refakatçisinden,
12. 18 Mart,15 Mayıs,19 Mayıs,01 Haziran,30 Ağustos,29 Ekim,10 Kasım tarihlerinde bütün ziyaretçilerden,
13. Okul müdürlüklerince yazılı izin talebini müteakip yapılacak toplu öğrenci ziyaretlerinde görevli öğretmenlerden giriş ücreti alınmaz.(Müzeye randevulu veya randevusuz grup/okullarla beraber gelen rehber ve veliler tam bilet ücretine tabidir.)