Home » Haberler » Türkiye’nin En Önemli Görüntü Yönetmenlerinden Uğur İçbak Fakültemizdeydi

Türkiye’nin En Önemli Görüntü Yönetmenlerinden Uğur İçbak Fakültemizdeydi

“Erciyes Film Festivali Yılboyu Etkinlikleri” kapsamında düzenlenen “Görüntü Yönetmenliği ve Dijital Sinema” adlı söyleşi, Türkiye’nin önde gelen görüntü yönetmenlerinden Uğur İçbak’ın katılımıyla 14 Aralık Çarşamba günü İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu‘nda gerçekleştirildi. Söyleşide ünlü yönetmen, görüntü yönetmenliği ve film ekipmanları konularında tecrübelerini paylaştı. Öğrencilere bir film projesinde yapım öncesinden yapım sonrasına kadar nasıl bir süreç izlendiğini anlatan İçbak, sinema sektörünün işleyişi hakkında önemli bilgiler verdi.

Etkinlik kapsamında ışık tasarımı, kamera kullanımı ve dijital sinemaya geçiş gibi konularda deneyimlerini aktaran ünlü yönetmen, fakültemiz öğrencilerinin yoğun ilgisiyle karşılandı. Söyleşi sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan İçbak’a katılımlarından dolayı İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Vahit İlhan plaket taktim etti.

Son Mektup (2014), Denize Hançer Düştü (1992), Eşkıya (1996), Vizontele Tuuba (2003), Neşeli Hayat (2009) ve Av Mevsimi (2010) gibi daha birçok filmin görüntü yönetmenliğini üstlenen İçbak, 1500’ün üzerinde reklam filmi ve 80 civarında klip çalışmasına sahiptir. Yerli ve yabancı birçok projede yer alan ünlü yönetmen, film projelerinin yanı sıra çeşitli üniversitelerin sinema bölümlerinde çekim teknikleri üzerine eğitimlere de katılmaktadır.