Home » Haberler » Belgesel Sinema Atölyesi’nde Öğrencilerimizle TRT Deneyimi Bir Araya Geldi

Belgesel Sinema Atölyesi’nde Öğrencilerimizle TRT Deneyimi Bir Araya Geldi

Semra Güzel Korver 1

Deneyimli belgesel film yapımcısı ve yönetmeni Semra Güzel Korver, 13 ve 14 Ekim 2016 tarihlerinde fakültemiz Radyo, Televizyon ve Sinema öğrencileri için Belgesel Sinema Atölyesi çalışması gerçekleştirdi. “Belgesel Sinemada Yaratıcılık ve Hikâye Oluşturma” adlı workshopa 60 öğrenci katıldı. Özel sektörlerdeki iş tecrübelerinin ardından 1998’den bugüne TRT İstanbul’da çalışan Korver, bu atölyenin tamamen şahsına ait bir çalışmanın ve birikimin ürünü olduğunu ve daha önce birçok üniversite, festival ve özel işletmelerde de bu çalışmayı yaptığını belirtti.

“Gerçeğe sadakat göstererek bize öyküler anlatan belgesel sinema, bütün sanat formları gibi temelinde yaratıcılığa dayanır” diyen Korver; anlatım biçimi ve hikâye oluştururken hangi yaratıcı teknikleri ve hikâye örgüsünü kullanırız, konu-özne-nesne-mekân ilişkilerini nasıl analiz ederiz/anlatırız, kendi dilimizi nasıl buluruz sorularının yanıtlarını, katılımcıları gruplara ayırarak uygulamalı yaratıcılık teknikleri ve özne-nesne ilişkisi ekseninde öyküler oluşturarak gerçekleştirdi.

Semra Güzel Korver 2  Semra Güzel Korver 1